Torebki wykonujemy z różnego rodzaju folii na automatach firmy Windmöller & Holscher w każdym żądanym przez Państwa wymiarze
Obok torebek z folii bezbarwnej PA/PE 20/60 ( grubość 80 my ), które dzięki etykietowaniu stosowane są do pakowania niemal wszystkich artykułów, oferujemy torby z podłożem metalizowanym w kolorach srebrnym i złotym PET / PE 1260 stosowane do pakowania wędlin plasterkowanych i ryb.
Do twarogów i plasterkowanych żółtych serów proponujemy torby z nadrukiem typu karo w kolorach czerwonym, zielonym i niebieskim.
Istnieje możliwość umieszczania na torebkach dowolnego nadruku flekso. Najczęściej jest to logo producenta pakowanego artykułu wraz z parametrami takimi jak waga produktu, temperatura przechowywania, temperatura przechowywania, termin przydatności do spożycia itp.
W przypadku pakowania materiałów wymagających większej wytrzymałości na przebicia oferujemy torebki PA / PE 30/70 (grubość 100 my).
Do pakowania produktów tłustych oraz zawierających osocze proponujemy torebki z jonomerem SURLYNŽ zapewniającym lepsze własności zgrzewania.
W naszej ofercie znajdują się także torebki do pasteryzacji.
Wszędzie tam, gdzie niezbędne jest zapakowanie produktu zaproponujemy optymalne rozwiązanie.
Oferowane przez PAKMAR folie i torebki do pakowania żywności posiadają atesty PZH i certyfikaty bezpieczeństwa B. Sa one ponadto zgodne z odpowiednimi Dyrektywami UE oraz normami amerykańskiego FDA.
*Oferujemy szeroką gamę torebek do pakowania próżniowego artykułów spożywczych i technicznych takich jak: mięso i wędliny, produkty mleczarskie /twarogi, żółte sery/, ryby, produkty wędzone, gotowe dania, kiszonki z warzyw; wyroby wymagające trwałych i odpornych na uszkodzenia mechaniczne opakowań foliowych /narzędzia, długopisy itp/.